Mäntylän lampaat

Suomenlammas tuntui heti omalta otukselta. Vaikka se lihantuotannossa ei ole niin tehokas kuin ns. liharotuiset, on sen villa ja talja omaa luokkaansa: pohjoisissa olosuhteissa varhainen jalostustyö keskittyi ensisijaisesti villan ominaisuuksiin.

Se, että Mäntylän lampaat olisivat luomuja, oli itsestään selvää. Uskomme, että tuotantoeläimen ruokavalio vaikuttaa lihan makuun. Luomustatuksen avulla haluamme myös korostaa sitä, että eläinten hyvä kohtelu alusta loppuun saakka on meille ensiarvoiden tärkeää.

Lampaat ovat laumaeläimiä, minkä lampuri oppii viimeistään jalkaterän kautta. Lauman kanssa ei auta voima vaan viisaus. Huumori on ehdoton apuväline ja naurunaiheita laumassa toimiminen monesti antaakin. Nauru myös pidentää pinnaa.

Lampaat ovat uteliaita, lempeitä ja hyvinkin seurallisia, jos niiden kanssa seurustellaan. Niissä on yksilöllisiä eroja. Yksi tulee heti viereen rapsutusta pyytämään, kun toinen taas seisoo vuosikaudet taka-alalla epäluuloa hohkaten.

Lampaan rapsuttaminen tekee hyvää niin lampaalle, isännälle kuin vierailijallekin. Ammattikeritsijän sanoin: Jos eläintä kohtelee huonosti, se tekee omasta työstä vaikeamman.

mantylanlampaat